مطالب

راهنمای نصب دوربین مداربسته در ساختمان مسکونی

شاید شما هم جزو افرادی هستید که به امنیت خانه و خانواده اهمیت می‌دهید. دوربین مداربسته یکی از سامانه‌های امنیتی است که کارکردهای مختلفی را برایتان به ارمغان می‌آورد. این قبیل دوربین‌ها انواع و ویژگی‌های مختلفی دارند که باید متناسب با نوع کاربری خریداری شوند. در ادامه این مطلب به انواع دوربین مداربسته و نصب آن برای ساختمان‌های مسکونی اشاره‌شده است. با ما همراه باشید.

چرا نیاز به نصب دوربین مداربسته داریم؟

دوربین مداربسته علاوه بر ضرورت در انواع کسب‌وکار، برای استفاده در ساختمان‌های مسکونی نیز مناسب است. نصب دوربین مداربسته در ساختمان‌های مسکونی دلایل مختلفی دارد که در ادامه به برخی از این دلایل اشاره‌شده است:

  • نظارت بر ورود و خروج افراد
  • کنترل و بازرسی قسمت‌های مختلف توسط مدیر ساختمان و یا نگهبان
  • جلوگیری از سرقت در ساختمان‌ها و همچنین اجتناب از سرقت ماشین
  • جلوگیری از آسیب رساندن برخی افراد به وسایل نقلیه ساکنین ساختمان
  • و…

لوازم موردنیاز برای نصب دوربین مداربسته

نصب دوربین مداربسته در ساختمان‌های مسکونی

برای نصب دوربین مداربسته مراحل مختلفی را باید طی کرد که در ادامه به آن‌ها اشاره‌شده است:

1-     انتخاب دوربین

بنا بر نیاز و مطابق با مکانی که قصد نصب دوربین مداربسته را دارید، دوربین‌های متفاوتی در بازار وجود دارند. از جمله این دوربین‌ها می‌توان به دوربین‌های مداربسته دام یا گنبدی، بولت، دید در شب، شبکه‌ای، بی‌سیم و… اشاره کرد.

از آنجایی‌که با وسعت کم در ساختمان‌های مسکونی مواجه هستیم اغلب از دوربین‌های با کیفیت آنالوگ استفاده می‌کنند. این نوع دوربین‌ها دارای هزینه کمتری نیز هستند. نوع دیگری از دوربین‌ها با نام AHD وجود دارند که از نظر قیمتی تقریباً مشابه دوربین‌های آنالوگ اما از نظر کیفیتی دارای رزولوشن ۲ مگاپیکسلی هستند. حتماً در فضاهای خارجی از محافظ برای دوربین استفاده کنید.

2-     مشخص کردن محل نصب دوربین مداربسته

برای انتخاب محل نصب دوربین باید معیارهای مختلفی نظیر وسعت مکان، نوع مجتمع و فضاهای آن را موردبررسی قرار داد. از جمله مکان‌های متداول برای نصب می‌توان به ورودی ساختمان، حیاط، پارکینگ، ورودی و داخل آسانسور و همچنین پشت‌بام اشاره کرد.

دقت کنید ورودی ساختمان یکی از اصلی‌ترین مکان‌هایی است که باید کنترل شود. این بخش شامل در اصلی و در حیاط است. ورودی پارکینگ نیز یکی از قسمت‌هایی است که نیاز به نظارت و کنترل دارد. برای کارگذاری دوربین مداربسته در حیاط ساختمان پیشنهاد می‌شود دوربین در کنج‌های حیاط نصب شود.

اگر پشت‌بام ساختمان به بام سایر خانه‌ها راه دارد، حتماً از دوربین برای پوشش و دید بهتر استفاده کنید. محوطه روبه‌روی ساختمان را نیز فراموش نکنید. چنانچه برخی از افراد ماشین خود را مقابل ساختمان پارک می‌کنند، می‌توانند از دوربین مداربسته برای محافظت بیشتر کمک بگیرند. آسانسور نیز مکانی به شمار می‌رود که قرار دادن دوربین مداربسته در آن یک الزام است.

3-     انتخاب مکان نصب DVR

مکان نصب DVR در مکانی دور از دسترس عموم است. این دستگاه در اتاق نگهبانی ساختمان یا آسانسور هم نگهداری می‌شود. توجه کنید که جهت محافظت بیشتر می‌توانید از رک‌های مخصوص این کار بهره بگیرید. اگر همه اعضا مایل به در اختیار داشتن تصاویر باشند باید با استفاده از دستگاه مدولاتور عکس و فیلم را بر روی آنتن مرکزی منتقل کنند.

4-     انجام سیم‌کشی و سایر اتصالات موردنیاز

ورود به این مرحله بسته به نوع دوربین متفاوت است. در خانه‌های مسکونی بیشتر از نوع دوربین آنالوگ استفاده می‌شود.

نصب دوربین مداربسته آنالوگ

شکل بالا نحوه نصب دوربین آنالوگ را نشان می‌دهد. پس از قرار دادن دوربین در مکان مناسب، ابتدا سیم برق را به منبع تغذیه وصل کرده و به کمک یک کابلBNC ، دوربین وDVR  را به یکدیگر متصل کنید. این کابل از یک‌سو به خروجی دوربین مداربسته و از سوی دیگر به ورودی  DVR  وصل می‌شود. هنگامی‌که دوربین مداربسته را روشن کنید، تصاویر در مانیتور ظاهر خواهند شد. در پایان نیز سیم‌کشی‌ها و کابل‌ها را با پوشش و کاور مناسب بپوشانید.

نکته‌های نصب دوربین مداربسته

توجه کنید دوربین مداربسته باید در بالاترین نقطه ساختمان نصب شود تا از دسترس سارقین محفوظ بماند. علاوه بر این می‌تواند احاطه بیشتری بر محیط پیرامون داشته باشد. در مناطق باز دوربین‌ها را حتماً زیر سایبان قرار دهید. همچنین دوربین نباید مقابل منبع نور قرار گیرد.

امروزه استفاده از سامانه‌های دوربین مداربسته فراگیر شده است. این در حالی است که نه‌تنها سازمان‌ها و شرکت‌های امنیتی بلکه ساختمان‌های مسکونی نیز از دوربین استفاده می‌کنند. در ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی اغلب برای حفظ امنیت، جلوگیری از ایجاد سرقت و یا شناسایی سارقان دوربین‌های مداربسته نصب می‌کنند. نصب دوربین مداربسته کاری آسان است که در صورت داشتن اطلاعات و دانش کافی، خودتان می‌توانید از پس آن برآیید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *