فناوری WDR در دوربین مداربسته چیست؟
WDR یکی از فناوری های پیشرفته بکار رفته در دوربین های مداربسته مدرن می باشد. این امکان قابلیت بالایی در جهت کیفیت ویدئوها و تصاویر دوربین های مداربسته و دوربین های خودرو اضافه کرده است. در این مطلب به طور کامل و دقیق شما را با فناوری WDR و کاربرد آن آشنا می نماییم.
فناوری WDR چیست؟
در صورتیکه مطالب سایت دوربین مداربسته میثاق را مطالعه کرده باشید می دانید که قابلیت های دوربین های مداربسته با توجه به مکانی که قرار است آن را نصب کنید متفاوت می باشند.
دوربین های مداربسته مناسب فضای باز ویژگی هایی از جمله قابلیت ضدآب بودن دوربین را دارند و که این خصوصیت در دوربین های برای فضای داخلی لازم نیست.
فناوری WDR نیز بیش تر در دوربین های مداربسته داخلی به کار می رود. البته این به آن معنا نیست که دوربین هایی با فناوری WDR اصلا به درد محیط های باز نمی خورند.
WDR مخفف عبارت Wide Dynamic Range می باشد. این قابلیت برای دستیابی به تصوایر واضح، در نقاطی با تضاد کنتراست بالا و تفاوت در روشنایی نور و محیط قرار گیری دوربین به وجود آمده است.
قابلیت WDR برای دستیابی به تصویر واضح، در نقاطی با تضاد کنتراست بالا به وجود آمده است.
هنگام استفاده از دوربین ها در محل های سرپوشیده مثل منازل و مغازه ها مشکلی که پیش می آید، ضد نور شدن تصاویر است. در این حالت هنگامی که زاویه دید دوربین رو به پنجره یا در ورودی باشد، تصویر سوژه تاریک و تصویر فضای بیرون بسیار روشن و نامشخص دیده نمایش داده میشود. این مشکل در مکان هایی که دارای پنجره های بزرگ هستند بسیار بیشتر است.
طرز کار WDR
در تکنولوژی WDR از دو پردازنده استفاده می شود. یک پردازنده تصویر روشن و پردازنده دوم تصویر قسمت های تیره را برداشت کرده و با تلفیق این دو، تصویر باکیفیت و واضح بدست می آید.
بار اول با CCD معمولی فضای داخل اسکن می شود و بار دوم با CCD سرعت بالا فضای پر نور بیرون اسکن می شود. در نهایت پردازشگر دوربین دو تصویر را با هم ترکیب می کند تا به یک تصویر مناسب که هم فضای داخل و هم فضای خارج را بطور واضح نمایش دهد، دست یابد.
فناوری WDR با کارکرد ساده و مفیدی که دارد توانسته است کیفیت ویدئوهای ضبط شده را تا حد زیادی بالا برده و امروزه از این فناوری در اکثر دوربین های خودرو و دوربین های مداربسته استفاده شود.
اهمیت فناوری WDR در دوربین های مداربسته
در صورتیکه بخواهید امنیت محیط را به طور کامل توسط دوربین مداربسته کنترل کنید نیاز به دوربینی دارید که در تمام شرایط خوب کار کند. برای مثال دوربین دید در شب برای فیلمبرداری در اوقات تاریکی هوا نیز مناسب است.
همچنین اگر در محلی که قصد استفاده از دوربین مداربسته را دارید، تضاد نور زیاد است یا زاویه لنز دوربین به سمت فضای باز، از داخل تونل و یا پارکینگ منزل می باشد، فقط و فقط دوربین WDR پاسخگوی نیازتان است. این دوربین ها می توانند تا حد مقبولی مشکل عدم تشخیص تصویر و تیره بودن آن را رفع می کنند.
از فناوری دبلیو دی آر امروزه در دوربین های خودرو نیز به وفور استفاده می شود. این فناوری زمانی به کار می رود که شما در یک روز آفتابی در اول صبح و یا عصر در جهت رو به آفتاب در حال رانندگی هستید و نور زیاد باعث می شود که دوربین خودرو نتواند ویدئوی خوبی را ثبت کند.
مشکل تیرگی تصویر بیش تر در مکان های پوشیده ای که در بخشی از آن تابش نور زیادی وجود دارد به وجود می آید.
در این هنگام فناوری WDR دوربین خودرو می تواند مشکل را رفع کند. این فناوری نور زیاد تصویر را کم می کند و نور کم تصویر را زیاد می کند و یک تصویر متعادل به شما می دهد.
با توجه به اینکه درصد بالایی از تصادفات خودرویی در جاده ها در هنگام طلوع و غروب آفتاب اتفاق می افتد و علت اصلی این گونه تصادفات عدم دید کافی راننده نسبت به جلوی خودرو است، لزوم استفاده از دوربین های خودرویی که فناوری WDR دارند بیش از گذشته ملموس می شود.
قیمت دوربین های مجهز به فناوری دبلیو دی آر
دوربین های مجهز به تکنولوژی دبلیو دی آر تفاوت قیمت کمی با دوربین های مدار بسته معمولی دارند و اگر شما انتظار بهترین کیفیت و امنیت خاطر از سیستم حفاظتی تان را دارید بهتر است از دوربین های مجهز به این فناوری خریداری کنید.
استفاده از دوربین های DWDR چندان توصیه نمی شود چرا که این دوربین ها نمی توانند به حد کافی مشکل تیرگی تصویر در هنگام تابش آفتاب را رفع کنند و تنها هزینه بی موردی را به دوربین تحمیل می کنند.
همچنین بخوانید :
دید در شب مادون قرمز (IR) چیست؟